Sensommervandring i Brahetrolleborg Slotspark


Torsdag den 14. september 2023 kl. 19.30 – 21.00 bliver der en enestående mulighed for at gå en dejlig aftentur i parken ved Brahetrolleborg slot og endda blive underholdt imens. Parken, der kun sjældent er åben for offentligheden, vil være oplyst med mere end 200 levende lys i lanterner, der vil sprede en smuk stemning, mens mørket falder på.

Rundt omkring i parken og i slotsgården vil der blive fortalt historier om Brahetrolleborg, budt på kaffe, te og hjemmelavet saft, sunget skønsang af Brahetrolleborgkoret og læst højt af Jens Baggesens værker; Jens Baggesen, som selv engang spadserede i parken og blev inspireret til et af sine mest berømte digte her.

Bag arrangementet står Gærup Skolemuseum i samarbejde med Brahetrolleborg gods og med økonomisk støtte fra Ken Fonden og Den Faberske Fond.

Datoen for arrangementet er valgt med omhu, for den 14. september er grevinde Sybille Reventlows fødselsdag. Sybille Reventlow blev født 14. september 1753 og var gift med greve Johan Ludvig Reventlow, der gennemførte store reformer på sit gods, bla. landboreformer og indførelse af 7 års skolepligt i de reventlowske skoler.

Det er således en 270 års fødselsdag, vi kan fejre på vores sensommervandring i slotsparken og det er ikke første gang, at Sybilles fødselsdag er blevet fejret med et arrangement! Den 14. september 1788 fejrede Johan Ludvig Reventlow sin hustrus fødselsdag ved at samle de 88 fæstebønder på godset i slotsgården og for under stor højtidelighed at overrække dem arvefæstebreve, som gav dem større frihed i driften af gårdene.

Den 14. september 2023 vil der være indgang til parken fra Reventlowsvej 1C (ved godskontoret) og Reventlowsvej 3A (ved mindestøtten for Johan Ludvig Reventlow).

Alle er velkommen og der er gratis adgang.